Diploma School Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε παρακάτω απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!

Τι ακριβώς είναι το Diploma;

Το σχολείο ξένων γλωσσών Diploma ιδρύθηκε πάνω από μια δεκαετία στα Βριλήσσια αλλά αναλαμβάνοντας μεγαλύτερες ευθύνες από το 1998, σήμερα είναι μια δυναμική καινοτόμα εκπαιδευτική μονάδα. Η ποιότητα παρεχόμενης γνώσης από άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς σε συνδυασμό με την άψογη οργάνωση έχουν κερδίσει επίσημη αναγνώριση των σπουδαστών μας και των οικογενειών τους.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Diploma;

- Να μπορούν όλοι οι μαθητές μας να γνωρίζουν άριστα τις ξένες γλώσσες ώστε να συνεννοούνται με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης. - Να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μελετώντας τη γλώσσα και τον πολιτισμό των άλλων λαών και εν τέλει να συνειδητοποιήσουν ότι η γλώσσα αποτελεί ένα μέσο προσέγγισης και άλλων γνωστικών πεδίων.

Ποιά είναι η μέθοδος που ακολουθείται;

Το εκπαιδευτικό υλικό multimedia (βιβλία, CD, video) προσεκτικά έχει επιλεχθεί έτσι ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη εικόνα αυτού που παρουσιάζει, να συνδέεται με τις εμπειρίες του μαθητή, ;έτσι ώστε να είναι κατανοητό και ενδιαφέρον αλλά κυρίως να προσεγγίζεται με διάφορες μεθόδους (listening, pair-work, communication, activities) ώστε να οικοδομείται σταδιακά από τους μαθητές.

Τι πρέπει να κάνει κάποιος όταν απουσιάζει;

Ο υπεύθυνος καθηγητής κάθε τμήματος ενημερώνει πάντα το Βιβλίο Ύλης με την ύλη που ολοκλήρωσε σε κάθε μάθημα και καταγράφει τις απουσίες. Άρα ο μαθητής που απουσίασε μπορεί να ενημερωθεί από τη γραμματεία για το συγκεκριμένο μάθημα και το Homework.

Τι άλλες δραστηριότητες μπορεί να βρει κανείς στο Diploma;

Στο σχολείο μας οι μαθητές μας θέλουμε να είναι ευτυχισμένοι, να έχουν ενδιαφέροντα και να νιώθουν ζεστασιά. Γι΄αυτό και μοιραζόμαστε μαζί τους πολλές αξέχαστες στιγμές. Όπως εκδρομές στο Θεολόγο, την Ερμιόνη, Χριστουγεννιάτικες γιορτές, Αποκριάτικα happenings με clown και χορό, παράσταση Καραγκιόζη στο σχολείο μας. Πάνω απ΄όλα ξεχωρίζει η συμμετοχή τους στο παζάρι της Αναλήψεως όπου συγκέντρωσαν μεγάλο χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό στην περιοχή μας. Η ανταπόκρισή τους ήταν συγκινητική. Μπράβο τους!!!

Η καινοτομία του σχολείου μας:

- Η χρήση του Internet (Διαδικτύου) στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν είναι απλά surfing στο Internet. Είναι 100 ξεχωριστά μαθήματα για τις τάξεις Α, Β, C, D & E όλα είναι οργανωμένα από εμάς και βασισμένα σε συγκεκριμένες ανάγκες. Είναι η δυνατότητα που έχουν οι μαθητές μας να ανακαλύψουν πληροφορίες από όλο το κόσμο. Να δημιουργήσουν το προσωπικό τους e-mail και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Το Diploma αποκτά δικιά του ιστοσελίδα όπου θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση για όλο το εκπαιδευτικό υλικό και το πρόγραμμα σπουδών. Στο site μας θα φιλοξενούνται οι καλύτερες εργασίες των μαθητών μας. - Η πρόσθετη διδασκαλία του λογοτεχνικού βιβλίου. Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την ιστορία μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή με εικόνα, ήχο και ασκήσεις εμπέδωσης. Επιπλέον υποδύεται ρόλους από την ιστορία για εξάσκηση προφορικού λόγου και αναλαμβάνει ατομικά ή ομαδικά Projects (εργασίες).

COVID-19

O covid-19 τάραξε τα νερά και έφερε μια νέα πραγματικότητα στο χώρο της εκπαίδευσης. Καταφέραμε, όμως, να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της πανδημίας, βάζοντας ως πρωταρχικό μας στόχο την ποιότητα των υπηρεσιών μας και σταθήκαμε σε όλη την πορεία δίπλα στα παιδιά μας. Είμαστε περήφανοι να μοιραστούμε πως στην πρωτόγνωρη αυτή περίοδο, οι μαθητές μας πέτυχαν σε όλες τις εξετάσεις 100% επιτυχία! Μέχρι και σήμερα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές του φροντιστηρίου μας να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά σε οποιαδήποτε περίπτωση ασθένειας έτσι ώστε να μην χάσουν πολύτιμη ύλη του μαθήματος.

Πως μπορεί να ενημερώνεται ο γονέας για την πρόοδο του παιδιού του;

Το σχολείο μας προκειμένου να παρέχει πλήρη ενημέρωση για την πρόοδο του σπουδαστή στον γονέα αλλά ταυτόχρονα για να βελτιώνει την απόδοση του μαθητή έχει δημιουργήσει το File (φάκελος) του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Εκεί καταγράφεται η απόδοση του μαθητή από τον υπεύθυνο καθηγητή μετά από κάθε μάθημα όπως επίσης φυλάσσονται οι εργασίες και τα Tests του. Άρα ο γονέας μπορεί να ενημερώνεται οποτεδήποτε θεωρεί αναγκαίο όπως επίσης και στις τρεις επίσημες συναντήσεις Δεκεμβρίου - Μαρτίου - Μαΐου, στις οποίες δίνονται reports (έλεγχοι) του κάθε μαθητή.

Πόσο χρειάζεται να βοηθάω το παιδί μου στο σπίτι;

Το πλεονέκτημα που σας δίνει το σχολείο Diploma είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα να δίνει λύσεις στις δυσκολίες και στις τυχόν παρανοήσεις που μπορεί να συναντήσει ο μαθητής. Δημιουργήσαμε μια ακόμη καινοτομία: Το Self assessment enter. Ένα κέντρο μελέτης και εφαρμογής όλων των γλωσσικών φαινομένων που διδάσκονται ανά επίπεδο. Σ΄αυτό θα έχουν πρόσβαση οι μαθητές εκτός ωρολογίου προγράμματος και ΔΩΡΕΑΝ προκειμένου να καλύψουν τυχόν αδυναμίες και παρανοήσεις. Ο γονέας από την πλευρά του χρειάζεται να ενθαρρύνει το παιδί του στη γνώση και να είναι σε συνεχή συνεργασία με τη Διεύθυνση έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τυχόν δυσκολίες.

Εμείς ανοίξαμε αυτό το δρόμο επικοινωνίας. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να μοιραζόμαστε απόψεις, ανησυχίες & ενδιαφέροντα!